2017

Juny 2017

PRIMERA TROBADA DE LA TAULA DE TREBALL SOBRE EL DELTA DE LA TORDERA

La taula de treball del delta de La Tordera es va reunir per primera vegada el 8 de juny a Malgrat de Mar. A la Trobada hi van participar els Ajuntaments de Blanes, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la Demarcació a Barcelona de Costes de l’Estat espanyol, Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB), Observatori de La Tordera, Plataforma Preservem El Litoral, L’Arrel i representants i propietaris de càmpings.

El resultat del debat ha indicat que:

  • És fonamental construïr un espai deliberatiu per tal de donar resposta als reptes que està vivint el territori, com per exemple l’erosió de les platges i la sobre-explotació dels aquïfers.
  • Cal involucrar més actors, com per exemple als pagesos, consells comarcals del Maresme i de la Selva i el Departament de Territori i Sostenibilitat i la demarcació de Costes a Girona.
  • Cal recollir més informació sobre l’estat de la qüestió, com ara la informació científica elaborada per diferents instituts d’investigació sobre l’estat dels ecosistemes i de la dinàmica litoral. Es constitueix un grup de treball per tal d’elaborar un informe científic.
  • Cal conéixer millor els impactes del canvi climàtic i els riscos vinculats.

Més informació

Risultati immagini per taula de treball sobre el Delta de la Tordera

Novembre 2017

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE ISACC TORDELTA AL GRUP IMPULSOR DE LA TAULA DE TREBALL SOBRE EL DELTA DE LA TORDERA

El dia 23 de novembre a l’Arxiu Municipal de Malgrat de Mar es va presentar el projecte ISACC TorDelta, que dóna suport tècnic al desenvolupament de la taula per poder assolir els objectius que va menar la seva creació, i compta amb un finançament atorgat pel Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient a través de la Fundació Biodiversitat.

Més informació